Na haar studie Rechten heeft Ilse zich in 2013 aangesloten bij JB Lorenz. Ilse heeft voor diverse gemeenten beleidsstukken geschreven en heeft anderhalf jaar de ondersteuning van de Proeftuin Nieuwe Waterweg Noord verzorgd. Dit was een programmagestuurde proeftuin in het kader van de decentralisatie jeugdzorg binnen de gemeenten Vlaardingen, Maassluis en Schiedam. In deze proeftuin bouwden we samen met professionals, gemeenten en zorgverzekeraar het nieuwe jeugdstelsel op. We zetten een wijknetwerk en diverse wijkteams op en richtten de inkoop en outcome sturing in. 

Naast haar werkzaamheden bij JB Lorenz is Ilse de afgelopen drie jaar directeur geweest van de landelijke Vereniging Eigen Paard. Haar ouders hebben een dressuurstal in het Brabantse Teteringen waar ze zich bezighoudt met de bedrijfsvoering van de stal. Daarnaast organiseert Ilse hippische evenementen, waaronder Balans Hippique

Voor JB Lorenz voert ze momenteel onderzoeken uit en is zij steun en toeverlaat op het gebied van bedrijfsvoering van het collectief en onze verzorgt ze de communicatie.